Voorlopig kunnen enkel gekende patiënten online een afspraak maken

Behandelingen op maat, voor jong en oud

In onze praktijk kan je terecht vanaf de leeftijd van 2 jaar voor jaarlijkse controle. Hieronder vind je een greep uit de behandelingen die wij uitvoeren.

Controle

Tijdens uw periodieke controle, kijkt de tandarts het ganse gebit na. Indien nodig worden RXen genomen. Bij het ontdekken van problemen worden vervolgafspraken gegeven of wordt u doorverwezen naar de juiste specialist. Na elke controle zal de tandarts aangeven binnen welke periode u best opnieuw een afspraak maakt.

Kindertandheelkunde

Vanaf de leeftijd van 2 jaar, raden wij aan om uw kind kennis te laten maken met de tandarts. De eerste keren kan dit ontspannen en spelenderwijs. Bij behandelingen nemen wij de nodige tijd om alles grondig uit te leggen zodat uw zoon of dochter begrijpt wat er zal gebeuren. Bij kinderen wordt ook de stand van de tanden en kaken goed opgevolgd. Indien nodig, kan u zo op tijd doorverwezen worden naar de orthodontist. Bij kinderen wordt de betaling via de mutualiteit aan ons vereffend, hiervoor hebben wij wel het rijksregisternummer nodig! Enkel in uitzonderlijke gevallen zal een supplement aangerekend moeten worden, dit wordt steeds op voorhand gecommuniceerd.

Conserverende tandheelkunde

Wanneer er tandbederf vastgesteld wordt, die nog kan behandeld worden, wordt er een vulling geplaatst. Wij werken uitsluitend met ‘witte’vullingen. Ook indien een oude vulling niet meer mooi aansluit of er een stuk afgebroken is, kan dit door een nieuwe vulling vervangen worden.

Wortelkanaalbehandeling

Indien tandbederf zo ver gaat dat de tandzenuw aangetast is, dient een endodontische behandeling of wortelkanaalbehandeling uitgevoerd te worden. Om de binnenzijde van de tand niet te (her)infecteren, zal hiervoor steeds een rubberdam geplaatst worden. Dit is een instrument waardoor de te behandelen tand volledig afgesloten wordt van de rest van de mondholte. Zo kan er perfect steriel gewerkt worden en is de kans op complicaties na de behandeling quasi onbestaand.

Prothetische tandheelkunde

Indien u 1 of meerdere tanden mist kan u na overleg kiezen voor een uitneembare prothese. Wij vervaardigen zowel de kunsthars plaatprothese als de metalen frameprothese. De tandarts zal samen met u bespreken welke optie voor u het best is.

Kroon-en brugwerk

Wanneer er te veel tandmateriaal verloren ging om een goede vulling te kunnen plaatsen of u een esthetische correctie wenst, kunnen kronen en/of een brug voor een vaste oplossing zorgen. Kroon- en brugwerk kan geplaatst worden op eigen tandwortels of op implantaten. Hiervoor moet de tandarts zeker zijn dat de wortels van de pijlerelementen volledig in orde zijn en worden hiervan steeds radiografiën genomen vooraleer deze behandelingen kunnen starten.

Implantaten

Wanneer 1 of meerder tanden verloren gingen of u niet genoeg houvast voor uw prothese hebt, kunnen implantaten een oplossing bieden. Implantaten zijn titanium schroeven die de in de kaak geplaatst worden ter vervanging van uw eigen tandwortels. De implantaten worden steeds geplaatst door een implantoloog of stomatoloog, waarna wij de suprastructuur vervaardigen.

Bleaching

Indien u zich stoort aan uw tandkleur, kan een bleachbehandeling eventueel een oplossing bieden. De tandarts zal samen met u bespreken of u in aanmerking komt en wat de mogelijke resultaten zijn.

Urgentie

Onze vaste patiënten worden bij pijn steeds snel geholpen. Wij kunnen deze afspraken echter niet steeds buiten de school- en werkuren laten doorgaan. U kan wel een aanwezigheidsattest voor school of werk verkrijgen indien gewenst. Tijdens het weekend en op wettelijke feestdagen kan u tussen 09u00 en 18u00 een tandarts van wacht bereiken via het betalend nummer 09/0339969. U komt dan terecht in een centrale die u zal doorverbinden met de dichtste tandarts van wacht.

Doorverwijzen

Indien de tandarts ondervindt dat gespecialiseerde hulp noodzakelijk is, zal er doorverwezen worden. Dit kan naar een orthodontist, endodontoloog, parodontoloog, stomatoloog, implantoloog, narcodontist, kindertandarts, logopedist, kinesist, nko-arts, neuroloog of gespecialiseerde centra zoals het UZ Leuven of UZ Gent.

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren. Meer info en cookies instellen